Informatieplicht Energiebesparing
Verbruikt uw bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar? Dan valt uw bedrijf onder het Activiteitenbesluit milieubeheer en bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die zich binnen 5 jaar terugverdienen. Dat heet de energiebesparingsplicht.
Daarbij heeft u sinds begin dit jaar ook een Informatieplicht.

Infoplicht

Doel – CO2 verminderen
Met de informatieplicht wil de overheid energiebesparing versnellen. Zo krijgt ook de CO2-vermindering in NL een impuls. Dat ligt vast in het Energieakkoord.
Kansen!
Gelukkig biedt deze verplichting ook kansen! Doordat u inzicht krijgt in uw situatie wordt het mogelijk om besparingen te realiseren.
Niet alleen door investeringen in gebouw of apparatuur, maar vooral door bewustwording en optimalisatie van de huidige situatie. Soms valt hierdoor ook de informatieplicht weg.
Concreet
U moet uiterlijk 1 juli 2019 rapporteren welke maatregelen u neemt om energie te besparen.
Rapporteren kan alleen online via het eLoket van RVO. U heeft hiervoor een eHerkenningsmiddel nodig of u kan hiervoor een intermediair machtigen.
360 Graden Groen
Weet als geen ander hoe uw onderneming duurzamer èn goedkoper kan werken. Hoe dat kan leggen we u graag uit in een vrijblijvend gesprek. Een van de manieren waarop we onze klanten helpen is hen te ontzorgen bij deze Informatieplicht. Dan kunt u zelf weer door met ondernemen!
Wat te doen?
Neem vrijblijvend contact met ons op  en wij kunnen u doorgaans direct vertellen of de verplichting voor u ook  geldt!